Басейн с вода, която се пречиства чрез метода на електролиза с морска сол и го прави изключтелно подходящ за провеждане на тренировки по Лечебно плуване.

Басейнът се намира в “Спарк – спорт енд сошъл клъб” / София, ул. Рачо Петков Казанджията 4, сграда 16/3, ж.к.София парк.
Басейнът е с дължина 17 метра, дълбочината варира от 0,60 м. до 1,70 м.

В пряка близост до големия басейн има топло джакузи, което е изключително подходящо за разпускане и игра.

Температурата на водата, варира в интервала от 29 до 30 градуса, което е много важно за по-малките деца, тъй като тренировките при тях не са така интензивни. В басейни с по-ниска температура на водата не може да се постигне необходимата степен на комфорт, за извличане на максимална полза от тренировката по плуване.

Друго огромно предимство на съоръжението е фактът, че водата в басейна се пречиства със солна електролиза. Това е полезно за всички трениращи деца:
– Нежен към кожата на бебета и деца
– Нямам миризма на хлор, не дразни носната лигавица
– По-лесно се плува, тъй като солеността на водата е по-висока, плаваемостта на тялото е по-добра
– Солената вода е полезна за мускулите и ставите и води до по-бързо възстановяване след контузии
“Спарк – спорт енд сошъл клъб” разполага и с външен паркинг, който може да се използва безплатно до 2 часа от придружители на трениращите деца.

OLIVES CITY HOTEL

Басейн с вода, която се пречиства предимно с кислород и го прави изключтелно подходящ за провеждане на тренировки по Лечебно плуване

Басейнът се намира в хотел „Olives City Hotel“  – София, Студентски град, ул. Проф. Хр. Вакарелски 1А;

Той е с овална форма. Дължината му 8,5 метра, дълбочината варира от 1,40 м. до 1,70 м.

Към басейнът има и джакузи, което е изключително подходящо за постепенна адаптация на деца, които имат страх от вода.

Температурата на водата, според групата, може да варира в интервал от 29 до 30 градуса, което е много важно за по-малките деца, тъй като тренировките при тях не са така интензивни. В басейни с по-ниска температура на водата не може да се постигне необходимата степен на комфорт, за извличане на максимална полза от тренировката по плуване.

Друго огромно предимство на съоръжението е фактът, че водата в него се пречиства с кислород, а не с хлор. От здравословна гледна точка това е прекрасно за всички трениращи деца, а за тези с астма е дори определящо за безпроблемно протичане на тренировките.

Хотел „Olives City Hotelразполага и с външен паркинг, който може да се използва безплатно от придружители на трениращите деца.