Басейн с вода, която се пречиства чрез метода на електролиза с морска сол и го прави изключтелно подходящ за провеждане на тренировки по Лечебно плуване.
Басейнът се намира в “Park & Spa 2 Sports Center” / София, ул. Кирил Буюклийски 30, ниво -1 под детската площадка, ж.к.Витоша.
Басейнът е с дължина 17 метра и ширина 5 метра. Дълбочината варира от 1,40 м. до 1,70 м, като за удобство по време на тренировките са монтирани специални платформи за намаляване на дълбочината, така че и най-малките да могат да стъпват и да си почиват и играят.

Температурата на водата, варира в интервала от 29 до 30 градуса, което е много важно за по-малките деца, тъй като тренировките при тях не са така интензивни. В басейни с по-ниска температура на водата не може да се постигне необходимата степен на комфорт, за извличане на максимална полза от тренировката по плуване.
Друго огромно предимство на съоръжението е фактът, че водата в басейна се пречиства със солна електролиза. Това е полезно за всички трениращи деца:
– Нежен към кожата на бебета и деца
– Нямам миризма на хлор, не дразни носната лигавица
– По-лесно се плува, тъй като солеността на водата е по-висока, плаваемостта на тялото е по-добра
– Солената вода е полезна за мускулите и ставите и води до по-бързо възстановяване след контузии
“Park & Spa 2 Sports Center” разполага и с външни паркоместа, които може да се използва безплатно от придружители на трениращите деца.