За кого е

Лечебното плуване за деца носи удоволствие!

Чрез забавни игри то комбинира различни елементи от традиционните стилове плуване, като ги съчетава така, че да бъде подсилен техният благотворен ефект върху детското здраве. При него здрави деца и деца с различни здравословни проблеми, тренират заедно, като треньорът има индивидуален подход и набляга на различни упражнения в басейна, съобразно индивидуалните нужди. Лечебното плуване е подходящо както за здрави деца, които плуват за удоволствие и хармонично развитие, така и за деца с различни здравословни проблеми. То е отличен начин детето Ви да се научи да плува.

Кога сме полезни

Лечебното плуване е особено полезно за деца с:

Емоционални проблеми

Плуването отдавна се използва като терапевтично средство при деца с емоционални проблеми

вижте повече

Гръбначни изкривявания

Лечебното плуване помага за подобряване баланса на гърба и цялото тяло

вижте повече

Наднормено тегло

Лечебното плуване за деца може да помогне на вашето дете в борбата със затлъстяването

вижте повече

Астма

Лечебното плуване спомага за значителното разреждане на астматичните пристъпи.
вижте повече

Често боледуване

Лечебното плуване помага на имунната система да се пребори с бактериални и вирусни инфекции

вижте повече

Заекване

Лечебното плуване укрепва и развива нервната система, създава навици за правилно дишане и чувство за ритъм
вижте повече

Децата обичат да плуват, те се чувстват добре в басейна и е лесно през приятното изживяване да се извлекат ползи за физическото и психично  здраве. Децата, които редовно се занимават  с плуване  са по-здрави и по-щастливи от връстниците си, които водят заседнал начин на живот. Плуването действа стимулиращо на организма, то увеличава умствените способности при деца от всички възрасти.

Плуването носи ползи, с които другите спортове не могат да се похвалят.  Децата се нуждаят от движение, за да са здрави. Някои от по-важните преимущества на плуването са подобряване на сърдечно-съдовата система, тонизирана и увеличена мускулна маса, по-ниско ниво на телесна мазнина, подобряване на белодробната функция, разширяване гръдния кош и хармонично развиване на мускулатурата по цялото тяло. Лечебното плуване за деца действа благотворно на всички системи в организма и води до понижаване на кръвното налягане и намаляване на нивата на холестерола. То е подходящо и за деца с алергии, тъй като в басейна няма алергени.  Лечебното плуване е ефективно за намаляване на тревожността и стреса при децата . Водната среда действа успокояващо, а  плуването със своите нежни и ритмично повтарящи се движения успешно помага за преработване на натрупаната негативна психична енергия. Лечебното плуване стимулира отборният дух, развива умения за общуване, за работа в екип, прави децата дисциплинирани.

Лечебното плуване за деца е спорт, за който няма противопоказания. То подобрява обмяната на веществата, съня и апетита, масажира тялото, стимулира нервните окончания, прави нервната система по-устойчива, развива дихателната и сърдечно-съдовата системи, тренира мускулите и връзките, намалява натоварването на гръбнака и изправя стойката. Чувствително подобрява общата моторика, повишава тонуса на организма.

girl

График на тренировките

fish

Запишете детето си сега