Астма

Значителното разреждане на астматичните пристъпи

Лечебното плуване спомага за значителното разреждане на астматичните пристъпи.

В края на 2016 г. 350 милиона души на нашата планета страдат от астма. В 90% от случаите на астма, болестта се е зародила в детска възраст. Астматичният пристъп, може да бъде провокиран от физическа работа, силни емоции, висока влажност на въздуха, спорт, стресови ситуации, алергени, наднормено тегло.

Плуването – най-подходящото средство за лечение на астма при децата

Учените препоръчват плуването, като най-подходящото средство за лечение на астма при децата. Често болните от астма избягват физическите натоварвания поради страх, че могат да получат астматичен пристъп. Това обаче води до затлъстяване и може да предизвика диабет, в резултат на прекомерното обездвижване.

Басейнът, в комбинация с интензивността на тренировката, действително би могъл да предизвика задух, но вероятността това да се случи е по-малка, отколкото при всеки друг спорт. Лечебното плуване намалява риска от провокиране на пристъп чрез постепенно увеличаване на натоварванията. Ние обръщаме внимание на правилната техника на дишане. До 15 минути преди влизане в басейна, децата могат да използват средства за разширяване на бронхите. Редовните тренировки по плуване спомагат за увеличаване обема на белите дробове. Чрез плуването се улеснява отделянето на бронхиалния секрет и се подобрява функцията на сърцето. Това подобрява работата на сърдечносъдовата система. Увеличава самочувствието на детето и намалява интензитета на пристъпите. Допустимо е по време на тренировките по плуване детето да държи на разположение инхалатор. В заключение можем да отбележим, че тренировките по Лечебно плуване за деца се провеждат в басейн, изключително подходящ за деца с дихателни проблеми. Водата е уникално чиста без съдържание на каквито и да било химикали, които могат да предизвикат дразнене на дихателните пътища.

girl

График на тренировките

fish

Запишете детето си сега