Често боледуване

Лечебното плуване помага на имунната система да се пребори с бактериални и вирусни инфекции.

Честото боледуване при децата си има причини. Една от причините би могла да бъде пониженото ниво на белите кръвни клетки в организма на Вашето дете. Тялото може да бъде стимулирано да произвежда повече такива клетки чрез изпълняването на аеробни упражнения. Те стимулират производството на повече бели кръвни клетки, което води до естествено стимулиране на имунитета при децата.

Ефектът от аеробните упражнения

Лечебното плуване е част от аеробните упражнения, които карат сърцето и белите дробове да работят по-учестено, отколкото в латентно състояние. Ефектът от аеробните упражнения върху различни кръвни параметри, включително върху броя на белите кръвни клетки, е установен на базата на научни изследвания. Проведените изследвания показват, че аеробните упражнения влияят пряко върху броя на белите кръвни телца, които се увеличават двукратно в резултат на тренировката. Причината се крие в това, че аеробните упражнения водят тялото до физиологичен “стрес”, който предизвиква голямо увеличаване броя на белите кръвни клетки. Левкоцитите, другото име на белите кръвни клетки, помагат на тялото да се съпротивлява срещу инфекциите. Рискът от инфекции нараства, при понижаване нивото на левкоцитите.

Подсилите имунната система на децата си

Плуването помага на имунната система да се пребори с бактериални и вирусни инфекции, споделят лекарите в България. Плуването води до увеличаване на скоростта, с която белите кръвни клетки се движат през тялото, според една от теориите в световната медицина. Учените заключват, че плуването стимулира имунитета при децата. За да подсилите имунната система на децата си, увеличете физическата им активност.

girl

График на тренировките

fish

Запишете детето си сега